Verduurzaam jouw lichtreclame

Om te zorgen dat we beter voor de aarde gaan zorgen dan we afgelopen decennia hebben gedaan, is het belangrijk dat we gaan verduurzamen. Ook met de lichtreclame op je bedrijfspand kun je duurzaam omgaan. Wij geven je tips!

Vervang TL door LED

Tegenwoordig worden de ouderwetse TL balken bijna niet meer gebruikt. Steeds vaker worden deze vervangen door LED en nieuwe lichtreclame wordt eigenlijk alleen nog voorzien van LED. De voordelen van LED zijn dat deze een langere levensduur hebben en in die tijd minder energie gebruiken. Daarnaast brandt de lichtbron meteen na het inschakelen. Ook belangrijk is dat LED geen kwik bevat.

Gebruik een licht/donker schakelaar

Het klinkt logisch dat lichtgevende gevelreclame alleen hoeft te branden wanneer het donker is. Gebruik daarom een licht/donker schakelaar. Die meet wanneer het donker wordt en wanneer de verlichting dus ingeschakeld moet worden. Je voorkomt hiermee dat de verlichting de hele dag staat te branden: dit zou zonde zijn van de branduren en van de gebruikte energie. Net zoals andere lichtbronnen heeft LED een beperkt aantal branduren, zo’n 20.000 tot 60.000 uur. Dit ligt overigens vele malen hoger dan bijvoorbeeld TL verlichting.

Installeer een timer

Verlichte doosletters, freesletters of lichtbakken hoeven niet aan te staan wanneer mensen slapen. We raden dus aan om naast de licht/donker schakelaar ook een timer te installeren. Deze stel je in zodat bijvoorbeeld tussen 2 uur en 5 uur ’s nachts de verlichting uit wordt geschakeld. Ook dit doe je om branduren en stroom te besparen.

Lichtreclame onderhouden

Net als alle andere apparatuur moet je lichtreclame ook onderhouden. Om te voorkomen dat de reclame-uiting wordt aangetast door bijvoorbeeld weersinvloeden moet je deze regelmatig reinigen. Check ook af en toe of er geen defecten in de lichtreclame zitten. We raden aan om dit minimaal één keer per jaar te doen. Geen tijd of zin om dit te doen? Signploeg kan je hierbij helpen.

Kunnen wij je helpen?

We helpen je graag om jouw lichtreclame zo duurzaam mogelijk te maken en te houden. Heb je advies nodig over duurzame lichtreclame? Vraag hieronder meer informatie aan.

Lees ook

Persbericht-pon-signploeg-veritec

Pon Dealer Groep, Signploeg & Veritec; de nieuwe generatie ondernemers!

Niet in, maar aan de business werken. Dat is wat deze ondernemers met elkaar gemeen hebben. “De nieuwe manier van zakendoen gaat om vertrouwen en kennisdelen”, aldus Richard Todd (CEO Signploeg). Daar sluiten Dick Kreijne (Accountmanager Fleet Sales bij Pon Dealer Groep) en Sander Strijker (Backoffice Manager bij Veritec) zich bij aan. Persoonlijk contact is […]

Waarom heeft jouw winkel raambelettering nodig?

Als je een winkel hebt wil je natuurlijk dat deze er zo mooi mogelijk uitziet, zodat je voorbijgangers naar binnen weet te trekken. In dit artikel leggen we je uit waarom raambelettering onmisbaar is voor elke winkel. Dit zijn wij! De meest voorkomende reden waarom ramen beplakt moeten worden is herkenning. Wat voor winkel is […]

Aan het eind van het jaar budget over?

Het einde van het jaar is in zicht! Heb je een goed jaar gehad? Dan wordt het tijd om na te denken over de Belastingdienst, of eigenlijk het bedrag dat je moet overmaken. Het kan slim zijn om aan het eind van het jaar nog te investeren om je winst te drukken, anders moet je […]