Verduurzaam jouw lichtreclame

Om te zorgen dat we beter voor de aarde gaan zorgen dan we afgelopen decennia hebben gedaan, is het belangrijk dat we gaan verduurzamen. Ook met de lichtreclame op je bedrijfspand kun je duurzaam omgaan. Wij geven je tips!

Vervang TL door LED

Tegenwoordig worden de ouderwetse TL balken bijna niet meer gebruikt. Steeds vaker worden deze vervangen door LED en nieuwe lichtreclame wordt eigenlijk alleen nog voorzien van LED. De voordelen van LED zijn dat deze een langere levensduur hebben en in die tijd minder energie gebruiken. Daarnaast brandt de lichtbron meteen na het inschakelen. Ook belangrijk is dat LED geen kwik bevat.

Gebruik een licht/donker schakelaar

Het klinkt logisch dat lichtgevende gevelreclame alleen hoeft te branden wanneer het donker is. Gebruik daarom een licht/donker schakelaar. Die meet wanneer het donker wordt en wanneer de verlichting dus ingeschakeld moet worden. Je voorkomt hiermee dat de verlichting de hele dag staat te branden: dit zou zonde zijn van de branduren en van de gebruikte energie. Net zoals andere lichtbronnen heeft LED een beperkt aantal branduren, zo’n 20.000 tot 60.000 uur. Dit ligt overigens vele malen hoger dan bijvoorbeeld TL verlichting.

Installeer een timer

Verlichte doosletters, freesletters of lichtbakken hoeven niet aan te staan wanneer mensen slapen. We raden dus aan om naast de licht/donker schakelaar ook een timer te installeren. Deze stel je in zodat bijvoorbeeld tussen 2 uur en 5 uur ’s nachts de verlichting uit wordt geschakeld. Ook dit doe je om branduren en stroom te besparen.

Lichtreclame onderhouden

Net als alle andere apparatuur moet je lichtreclame ook onderhouden. Om te voorkomen dat de reclame-uiting wordt aangetast door bijvoorbeeld weersinvloeden moet je deze regelmatig reinigen. Check ook af en toe of er geen defecten in de lichtreclame zitten. We raden aan om dit minimaal één keer per jaar te doen. Geen tijd of zin om dit te doen? Signploeg kan je hierbij helpen.

Kunnen wij je helpen?

We helpen je graag om jouw lichtreclame zo duurzaam mogelijk te maken en te houden. Heb je advies nodig over duurzame lichtreclame? Vraag hieronder meer informatie aan.

Lees ook

goede carwrap

Hoe herken je een carwrap van hoge kwaliteit?

Als je jouw auto laat wrappen wil je natuurlijk de beste kwaliteit, om te voorkomen dat je problemen gaat krijgen met de wrap. Toch kunnen er een aantal dingen fout gaan tijdens het wrappen. Wil je weten hoe je een carwrap met een hoge kwaliteit kunt herkennen? Onze plakheld Evan legt het uit.

Signploeg x Reclamestal: samenwerking 2.0

Ken je onze teammanager al? Dit is Gijs! Als manager zit hij bovenop alle werkprocessen en samenwerkingen en is deze constant aan het verbeteren. Een van zijn meest waardevolle samenwerking is met de Reclamestal. In dit blog is Gijs aan het woord en vertelt je meer over deze bijzondere samenwerking! Twee weten meer dan één […]

Tijd voor een upgrade van je pand? Folie voor raamkozijnen maakt een wereld van verschil

Het exterieur van een pand maakt de sfeer en de feeling van het pand. Dat dit er goed uitziet is dan geen overbodige luxe. Signploeg zou Signploeg niet zijn als we hiervoor handige trucjes hebben. Met gerestylde raamkozijnen verander je heel veel aan de uitstraling van jouw pand. Het perfecte voorbeeld hiervoor is het Hospice […]

In ons gloednieuwe magazine Groeten uit de Stal vertellen we je alles over ons werk en over dat van onze Stalgenoten bij Stal Creatief Bureau.
In ons gloednieuwe magazine Groeten uit de Stal vertellen we je alles over ons werk en over dat van onze Stalgenoten bij Stal Creatief Bureau.