Verduurzaam jouw lichtreclame

Om te zorgen dat we beter voor de aarde gaan zorgen dan we afgelopen decennia hebben gedaan, is het belangrijk dat we gaan verduurzamen. Ook met de lichtreclame op je bedrijfspand kun je duurzaam omgaan. Wij geven je tips!

Vervang TL door LED

Tegenwoordig worden de ouderwetse TL balken bijna niet meer gebruikt. Steeds vaker worden deze vervangen door LED en nieuwe lichtreclame wordt eigenlijk alleen nog voorzien van LED. De voordelen van LED zijn dat deze een langere levensduur hebben en in die tijd minder energie gebruiken. Daarnaast brandt de lichtbron meteen na het inschakelen. Ook belangrijk is dat LED geen kwik bevat.

Gebruik een licht/donker schakelaar

Het klinkt logisch dat lichtgevende gevelreclame alleen hoeft te branden wanneer het donker is. Gebruik daarom een licht/donker schakelaar. Die meet wanneer het donker wordt en wanneer de verlichting dus ingeschakeld moet worden. Je voorkomt hiermee dat de verlichting de hele dag staat te branden: dit zou zonde zijn van de branduren en van de gebruikte energie. Net zoals andere lichtbronnen heeft LED een beperkt aantal branduren, zo’n 20.000 tot 60.000 uur. Dit ligt overigens vele malen hoger dan bijvoorbeeld TL verlichting.

Installeer een timer

Verlichte doosletters, freesletters of lichtbakken hoeven niet aan te staan wanneer mensen slapen. We raden dus aan om naast de licht/donker schakelaar ook een timer te installeren. Deze stel je in zodat bijvoorbeeld tussen 2 uur en 5 uur ’s nachts de verlichting uit wordt geschakeld. Ook dit doe je om branduren en stroom te besparen.

Lichtreclame onderhouden

Net als alle andere apparatuur moet je lichtreclame ook onderhouden. Om te voorkomen dat de reclame-uiting wordt aangetast door bijvoorbeeld weersinvloeden moet je deze regelmatig reinigen. Check ook af en toe of er geen defecten in de lichtreclame zitten. We raden aan om dit minimaal één keer per jaar te doen. Geen tijd of zin om dit te doen? Signploeg kan je hierbij helpen.

Kunnen wij je helpen?

We helpen je graag om jouw lichtreclame zo duurzaam mogelijk te maken en te houden. Heb je advies nodig over duurzame lichtreclame? Vraag hieronder meer informatie aan.

Lees ook

Welke signing gebruik je in de horeca?

In welke branche je ook werkt, overal kun je signing gebruiken om op te vallen. Ook in de horeca kun je uitsloven om jouw hotel, cafetaria of restaurant eruit te laten springen. Signspiratie nodig? Wij geven je tips!

Gevelreclame-hoptimaal-bierwinkel

Zó zorg je er voor dat jouw reclamebord opvalt!

Opvallen willen we allemaal, toch? Wanneer je er voor wilt zorgen dat niemand meer om jouw bedrijf heen kan, is een reclamebord een goed middel. Hoe zorg je er nou voor dat jouw reclamebord opvalt? Wij geven je tips! Breng de juiste boodschap over Dit klinkt zo klaar als een klontje. Natuurlijk moet je op […]

bouwbord-onderweg-nieuwbouw

Signing in de bouw

Wanneer ergens gebouwd gaat worden is het belangrijk dat er duidelijk gecommuniceerd wordt naar omwonenden en bezoekers. Als je slecht communiceert kan dit voor vervelende situaties zorgen. Hoe wij je kunnen helpen om deze situaties te vermijden? Lees snel verder!