Hoe herken je een carwrap van hoge kwaliteit?

Als je jouw auto laat wrappen wil je natuurlijk de beste kwaliteit, om te voorkomen dat je problemen gaat krijgen met de wrap. Toch kunnen er een aantal dingen fout gaan tijdens het wrappen. Wil je weten hoe je een carwrap met een hoge kwaliteit kunt herkennen? Onze plakheld Evan legt het uit.

De wrap laat niet los

Een wrap die verkeerd bevestigd is kan loslaten. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Een veel voorkomende fout is dat de auto niet goed gereinigd is voordat de folie op de auto wordt bevestigd. Door het vuil kan de folie niet goed hechten. Een goede plakker maakt de auto van te voren goed schoon en werkt in een schone, stofvrije omgeving. Heb je onze hal wel eens gezien? Je kunt er van de grond eten!

Ook kan een folie loslaten doordat de folie na het aanbrengen slecht is geföhnt. Door de folie na het bevestigen te verwarmen wordt de folie zacht en neemt het de vorm van de auto aan. De folie koelt af en behoudt daardoor de vorm van de auto.

Een goede wrap heeft geen strepen

Nog een plakfout kun je herkennen aan strepen in de folie. We bedoelen dan natuurlijk niet striping, maar strepen in de folie. Dit kan een teken zijn dat er te hard is getrokken aan een folie. Een folie moet strak zitten op de auto, maar bij het plakken hoef je niet veel kracht te gebruiken. Als je dit toch doet trek je de folie uit elkaar, waardoor de strepen ontstaan. Een folie moet je behandelen met liefde en beleid!

Randen zijn niet zichtbaar

Een luie wrapper plakt om alle losse onderdelen heen. Een nadeel hiervan is dat je de randen (en dus de originele kleur van de auto) van de folie blijft zien. Wanneer je de randen van de folie kunt zien, wil dit zeggen dat dit de kwetsbare plek van jouw wrap is: er kan vuil of vocht onder de folie komen. Dit kan er voor zorgen dat de folie los gaat laten. Bij Signploeg demonteren we zo veel mogelijk losse onderdelen, zodat de folie verder geplakt kan worden. Naast het feit dat de randen dan niet zichtbaar zijn heeft dit nog een voordeel: de folie heeft dan een groter oppervlak waarmee het zich kan hechten.

Nauwkeurig gesneden

Bij een goede wrap wordt zo weinig mogelijk gesneden. Het gevaar van snijden dichtbij de lak van jouw auto is dat de lak van jouw auto beschadigd kan raken. Er kan dan vocht of vuil in de beschadiging van de lak terecht komen, wat als gevolg kan hebben dat deze gaat roesten. We hoeven je niet uit te leggen dat dit niet de bedoeling is.

Geen luchtbellen

Natuurlijk checken we de wrap op luchtbellen. Maar het kan altijd voorkomen dat er later een luchtbel ontstaat. Dit hoeft niet meteen een groot probleem te zijn, maar moet wel verholpen worden. Heeft jouw wrap luchtbellen? Wacht dan niet te lang en vraag ons je luchtbellen te verhelpen!

Op zoek naar de beste kwaliteit carwrap?

We zeggen wel eens: kwaliteit is onze reclame. Elke carwrap krijgt de maximale aandacht zodat deze strak op de auto zit en blijft zitten. Wat strak is, moet strak blijven! Mogen we jouw auto beplakken? Vraag hieronder een offerte aan.

Lees ook

Het gevelreclame stappenplan; van ontwerp tot montage!

Dit keer is het de beurt aan Renars, beter bekend als Ray, om te vertellen over zijn werk bij de Signploeg. Ray is regelmatig te vinden op grote hoogtes om gevel- en lichtreclame te monteren. Hij vertelt welke stappen je moet nemen om de beste gevelreclame als eindresultaat te krijgen en op te vallen als […]

Welke signing gebruik je in de horeca?

In welke branche je ook werkt, overal kun je signing gebruiken om op te vallen. Ook in de horeca kun je uitsloven om jouw hotel, cafetaria of restaurant eruit te laten springen. Signspiratie nodig? Wij geven je tips!

Hangen jouw baniervlaggen halfstok?

Wanneer je na een storm over een bedrijventerrein rijdt, kijk dan eens kritisch naar de baniervlaggen die in de vlaggenmasten hangen te wapperen. Wapperen ze nog? Of zijn het losse flarden geworden door de wind? Tijd om je wat meer informatie te geven over baniervlaggen!