Hoe herken je een carwrap van hoge kwaliteit?

Als je jouw auto laat wrappen wil je natuurlijk de beste kwaliteit, om te voorkomen dat je problemen gaat krijgen met de wrap. Toch kunnen er een aantal dingen fout gaan tijdens het wrappen. Wil je weten hoe je een carwrap met een hoge kwaliteit kunt herkennen? Onze plakheld Evan legt het uit.

De wrap laat niet los

Een wrap die verkeerd bevestigd is kan loslaten. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Een veel voorkomende fout is dat de auto niet goed gereinigd is voordat de folie op de auto wordt bevestigd. Door het vuil kan de folie niet goed hechten. Een goede plakker maakt de auto van te voren goed schoon en werkt in een schone, stofvrije omgeving. Heb je onze hal wel eens gezien? Je kunt er van de grond eten!

Ook kan een folie loslaten doordat de folie na het aanbrengen slecht is geföhnt. Door de folie na het bevestigen te verwarmen wordt de folie zacht en neemt het de vorm van de auto aan. De folie koelt af en behoudt daardoor de vorm van de auto.

Een goede wrap heeft geen strepen

Nog een plakfout kun je herkennen aan strepen in de folie. We bedoelen dan natuurlijk niet striping, maar strepen in de folie. Dit kan een teken zijn dat er te hard is getrokken aan een folie. Een folie moet strak zitten op de auto, maar bij het plakken hoef je niet veel kracht te gebruiken. Als je dit toch doet trek je de folie uit elkaar, waardoor de strepen ontstaan. Een folie moet je behandelen met liefde en beleid!

Randen zijn niet zichtbaar

Een luie wrapper plakt om alle losse onderdelen heen. Een nadeel hiervan is dat je de randen (en dus de originele kleur van de auto) van de folie blijft zien. Wanneer je de randen van de folie kunt zien, wil dit zeggen dat dit de kwetsbare plek van jouw wrap is: er kan vuil of vocht onder de folie komen. Dit kan er voor zorgen dat de folie los gaat laten. Bij Signploeg demonteren we zo veel mogelijk losse onderdelen, zodat de folie verder geplakt kan worden. Naast het feit dat de randen dan niet zichtbaar zijn heeft dit nog een voordeel: de folie heeft dan een groter oppervlak waarmee het zich kan hechten.

Nauwkeurig gesneden

Bij een goede wrap wordt zo weinig mogelijk gesneden. Het gevaar van snijden dichtbij de lak van jouw auto is dat de lak van jouw auto beschadigd kan raken. Er kan dan vocht of vuil in de beschadiging van de lak terecht komen, wat als gevolg kan hebben dat deze gaat roesten. We hoeven je niet uit te leggen dat dit niet de bedoeling is.

Geen luchtbellen

Natuurlijk checken we de wrap op luchtbellen. Maar het kan altijd voorkomen dat er later een luchtbel ontstaat. Dit hoeft niet meteen een groot probleem te zijn, maar moet wel verholpen worden. Heeft jouw wrap luchtbellen? Wacht dan niet te lang en vraag ons je luchtbellen te verhelpen!

Op zoek naar de beste kwaliteit carwrap?

We zeggen wel eens: kwaliteit is onze reclame. Elke carwrap krijgt de maximale aandacht zodat deze strak op de auto zit en blijft zitten. Wat strak is, moet strak blijven! Mogen we jouw auto beplakken? Vraag hieronder een offerte aan.

Lees ook

evan-signploeg-pellen

Evan aan het woord!

We zijn trots op onze ploeg en willen ze ook graag aan het woord laten! Maandelijks zal er een ploeglid zijn verhaal doen. Deze maand is Evan aan de beurt. Hij werkt hier nu bijna 10 jaar en voert met passie en plezier zijn werk uit. Meer te weten komen over Evan? Lees dan snel […]

Custom carwrap met tattoos

Réka is vierdejaars student Styling, Interieur en Vormgeving aan het Nimeto in Utrecht. Ze loopt nu al een paar maanden stage bij Signploeg en houdt zich onder andere bezig met het ontwerpen van autoreclame. In dit blog vertelt ze over de tofste carwrap die ze (tot nu toe) bij de Signploeg heeft ontworpen. ‘Persoonlijk & lekker losgaan’ In de eerste […]

Zichtbaar zijn vanaf de snelweg

Wat doe je als jouw bedrijf op een zichtlocatie langs de snelweg is gevestigd? Precies! Zichtbaar zijn. Daar kunnen wij bij helpen, want dat is waar we goed in sign! Hoe we dit doen? Lees verder… Raambelettering Een toepassing die vaak voorkomt is raambelettering. We hebben onlangs nog twee panden aan de snelweg mogen voorzien […]