Naar de (on)bekende weg vragen!

Hoe vervelend is het als je niet weet waar je precies moet zijn. Zowel binnen als buiten is het belangrijk om duidelijke bewegwijzering te hebben. De bewegwijzering is in veel gevallen het eerste contact met de bezoeker. En dit wil je graag soepel laten verlopen. Daarom vertellen we vandaag waar je op moet letten bij een goede bewegwijzering.

De eerste ontmoeting

Je logo goed en duidelijk zichtbaar vanaf de weg is natuurlijk belangrijk. Maar stel je voor dat je verschillende parkeerplaatsen hebt of voor leveranciers een aparte ingang, dan wil je natuurlijk dat iedereen precies weet waar ze moeten zijn. Dit zou je kunnen doen met een zuil. Voor ITEQ hebben we een zuil ontworpen en geplaatst. Hierop staat precies aangegeven welke groep, welke richting op moet.

iteq-reclamezuil

Consistentie

Zorg ervoor dat de bewegwijzering in dezelfde stijl wordt gemaakt als de huisstijl. Zo wordt het beter herkend omdat de bezoeker (als het goed is) deze stijl al kent. Twijfel je enigszins over een betekenis of herkenbaarheid van de bewegwijzering? Doe hier dan iets aan; als jij al twijfelt, dan twijfelt de bezoeker zeker.

Bied een route

Het uiteindelijke doel van de bewegwijzering is niet dat het er super trendy uitziet. Het moet voornamelijk functioneel zijn. De bezoeker moet begeleid worden naar de plek waar ze naartoe willen. Bied geen bordjes, maar bied een route. Een goede route / bewegwijzering is vanzelfsprekend en valt bijna niet op.

apollo-entree-interieur

Schiphol

Laten we Schiphol eens als voorbeeld nemen. Een groot gebouw, waar dagelijks heel veel mensen vertrekken en weer aankomen. Als hier geen goede bewegwijzering zou zijn, dan zou het één grote chaos worden. Ontwerpstudio Mijksenaar staat bekend om zijn wayfinding. Zo hebben zij ook de wayfinding voor Schiphol ontworpen.

schiphol-bewegwijzering-mijksenaar

Route uitstippelen

Heb je nog geen idee hoe je het aan moet pakken of heb je al wel een idee, maar weet je niet of dit werkt? De Signploeg helpt je graag jouw route uit te zetten.

Bekijk hier meer projecten.

Lees ook

Stage bij Signploeg door de ogen van ‘onze’ Tristan!

Onze stagiair Tristan staat in het magazine Sign+! Creatieveling Tristan volgt de opleiding tot grafisch vormgever. En daar hoort natuurlijk een stage bij. Want in de praktijk leer je het vak pas echt. De afgelopen twintig weken liep Tristan rond bij ons in de werkplaats. Toen Sign+ hem benaderde of hij iets wilde vertellen over […]

one-way-vision-volvo-cars

Hoe verwijder je raambelettering?

Als je met je bedrijf gaat verhuizen naar een ander kantoorpand of winkel, is het vaak een eis om het pand achter te laten zoals het was toen je er in ging. Wat nou als er op de ramen raambelettering is aangebracht? We leggen je uit hoe je raambelettering het best kunt verwijderen! Verwarm de […]

ons-team-ramon

Wat is printerieur?

Het fenomeen printerieur is binnen de muren van de Signploeg al gewoon geworden. Maar als je op Google zoekt naar deze term dan kom je niet zo ver. Dit blog zorgt voor een heldere uitleg van wat printerieur voor jouw organisatie kan betekenen. Printerieur? Het is een combinatie tussen print en interieur. Door deze twee […]

In ons gloednieuwe magazine Groeten uit de Stal vertellen we je alles over ons werk en over dat van onze Stalgenoten bij Stal Creatief Bureau.
In ons gloednieuwe magazine Groeten uit de Stal vertellen we je alles over ons werk en over dat van onze Stalgenoten bij Stal Creatief Bureau.