Wijs de weg in een parkeergarage

Gaat jouw gloednieuwe parkeergarage binnenkort geopend worden? Of heb je last van mensen die maar rondjes blijven rijden zoekend naar de uitgang van jouw garage? Wijs ze de weg!

Hoe kan ik de ingang van de garage vinden?

Heb je het wel eens gehad dat je door een vreemde stad rijdt, op zoek naar de parkeergarage? ”Hij zou hier ergens moeten zitten.

Hoe fijn is het als je van een afstand al kunt zien waar de ingang van de parkeergarage is? Voorkom ergernis bij de bezoeker van jouw parkeergarage door het duidelijk aan te geven.

Wat zijn jouw ‘spelregels’?

Voordat de bezoeker jouw garage binnenrijdt, heeft hij maar een paar seconden om te zien wat de ‘spelregels’ van jouw parkeergarage zijn. Hoe hard mag je rijden? Hoe kunnen mensen betalen? Daarnaast is er natuurlijk nóg een vraag: wat kost dat? We blijven Nederlanders.

Waar mogen mensen parkeren (en waar niet)?

Een verblijf in een garage is voor mensen niet het einddoel van hun bezoek: mensen willen gewoon hun auto ergens neerzetten. Geef daarom goed aan waar geparkeerd mag worden, maar ook waar dit niet toegestaan is. Denk hierbij aan invalideplekken, plekken die gereserveerd zijn voor bewoners of mensen met een elektrische auto.

Is er een oplaadpunt voor mijn elektrische auto?

Het woord viel hierboven al even: de elektrische auto. Omdat er steeds meer elektrische auto’s bijkomen, zie je ook steeds meer parkeergarages met oplaadpunten. Op deze plekken mogen bezoekers met een auto die op brandstof rijdt niet parkeren. Dit moet je wel duidelijk aangegeven, zodat je ergernissen voorkomt.

Hoe hard mag er gereden worden?

Ook in parkeergarages kunnen ongelukken ontstaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kleine hoekjes heb je genoeg in parkeergarages. Vooral als mensen in en uit hun parkeerplek moeten rijden ontstaan gevaarlijke situaties. Je kunt daarom niet vaak genoeg waarschuwen dat mensen stapvoets moeten rijden. Hang daarom genoeg snelheidswaarschuwingen op.

Waar mag er betaald worden?

Je kent het wel: je hebt een dag gewinkeld en hebt aardig wat energie verbruikt (winkelen is hard werken!). Dan wil je niet te veel moeite doen om de betaalautomaat te vinden. In veel garages is dit een uitdaging, omdat de betaalautomaten vaak te vinden zijn in een hoek van een trappenhuis. Maak het jouw bezoekers gemakkelijk en laat er geen onduidelijkheid over ontstaan.

Waar had ik ook alweer geparkeerd?

Nadat de rekening van het dagje parkeren betaald is, volgt er nóg een uitdaging: de auto terug vinden. Zorg dat de bezoekers een herkenningspunt heeft. Dit kan door letters, cijfers, kleuren of plaatjes. Wel eens bij Schiphol geparkeerd? Daar kun je parkeren bij de kaas, windmolen, boerin of schaatser. Dat is een goed voorbeeld van hoe je het zou kunnen aanpakken. Denk eens na over wat voor iconen jij zou kunnen gebruiken. Waar staat de plaats waarin jouw parkeergarage gevestigd is om bekend? Heb je hulp nodig voor het verzinnen van iconen? Vraag het ons!

Waar is de uitgang?

Misschien wel de grootste ergernis in parkeergarages: het vinden van de uitgang. Vaak zijn er te weinig exit bordjes opgehangen of niet opvallend genoeg. Voorkom dat bezoekers rondjes moeten rijden voordat ze de uitgang vinden. Oftwel: zorg voor goede bewegwijzering.

Maak het gezellig

Dit heeft misschien niet heel veel met bewegwijzering te maken, maar het is een gratis tip van ons. Vaak zijn parkeergarages niet de gezelligste plekken om te verblijven. Veel garages zijn donker en kunnen dus wel wat gezelligheid gebruiken. Er zijn heel veel mogelijkheden om dit te bereiken, bijvoorbeeld door de wanden te bekleden met wallprints of door een paar spandoeken op te hangen. De saaie parkeergarage wordt dan gelijk wat minder saai. Mensen gaan zich thuis voelen en zullen volgende keer wéér voor jouw garage kiezen.

Wij richten ook parkeergarages in

Heeft jouw parkeergarage een make-over nodig? Of ben je op zoek naar een partij die jou kan helpen om jouw parkeergarage in te richten met goede bewegwijzering? Zoek niet verder. Signploeg is jouw ploeg. Neem hieronder contact met ons op, dan gaan we voor je aan de slag!

Lees ook

Foto aan de muur? Foto op de muur!

Stel je voor: je bent op zoek naar een manier om je wand aan te kleden. Het liefst zou je een mooie foto aan de muur willen hangen, maar je kunt dit veel origineler aanpakken dan alleen een ingelijste foto. Waarom zou je niet de hele muur bedekken met een foto? NAADLOOS FOTOBEHANG Een manier […]

Het strakkere plak- en signwerk van Peter

Vandaag is Peter aan het woord! Peter vertelt in dit blog over zijn eerste werkdag, dagelijkse werkzaamheden en zijn tijd bij Signploeg. Eerste werkdag Mijn naam is Peter en  ik werk ruim 6 maanden bij de Signploeg. Mijn eerste werkdag was op 1 april (geen grap). Dit was tijdens een gekke periode, want de intelligente […]

Ontwerpen van autoreclame

Kenneth is projectmanager en ontwerper bij Signploeg. Hij maakt ontwerpen voor interieurprojecten en autoreclame. In dit blog vertelt hij waar hij als ontwerper naar kijkt bij het design voor autoreclame. Mooi vanuit elke hoek Bij het ontwerpen van autoreclame moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo moet het ontwerp vanuit elke hoek er mooi […]